Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

XJTAG - boundary scan

JTAG är ett test- och accessprotokoll som idag mest används för debugging och programmering. Ursprungligen var konceptet egentligen tänkt för test. Boundary scan, IEEE Std 1149.1,  är en del av JTAG där man direkt kan ta kontroll över en krets pinnar utan att behöva ta hänsyn till kärnan. Därmed kan man enkelt göra testskript som förutom att det testar att det finns anslutning mellan kretsarna också aktivt kan testa av allt som är anslutet, t.ex. minne, I/O, perifierikretsar.

Allt detta kan göras utan större kunskaper om själva chippet eftersom det är enbart pinnarna som manipuleras. Om det är en mikrokontroller, FPGA eller DSP-processor spelar därmed ingen roll. De flesta digitala kretsarna har i dag möjlighet att testas med boundary scan.

XJTAGs utrustning är mycket enkel och snabb att sätta upp vilket gör att man nu allt mer använder den också till prototyptester. Är det BGA-kretsar på kortet är det enda sättet förutom röntgen där du kan kontrollera att det är kontakt i lödningen. 

Om din produkt innehåller processorer, FPGA-, CPLD- eller BGA kretsar kan XJTAG kraftigt reducera dina testkostnader och rentav korta tiden för prototyptester med 10 gånger. När projektet löper vidare har man dessutom en god grund gjord för produktionstesterna.

Systemets interface ansluts till datorn via USB och sedan till målsystemet med JTAG. Det finns också I/O kort som tillbehör som kan hantera signaler i målsystemets externa kontakter.


Vi kan erbjuder såväl kurser som konsulthjälp med utveckling av testrutiner, testprogram eller bara lite "kom igång" hjälp.

Men vad är det? Egentligen.

Här på Triacon har vi på senare år nästan missionerat kring boundary scan. Vi kan nämligen inte med bästa vilja i världen förstå att alla ni därute vågar ge er på att köra komplexa kort med BGA-kapslar och drar igång prototyper utan boundary scan. 

Ladda därför ner och läs vårt lilla informationshäfte. Där finns allt du behöver veta för att förstå hur det fungerar i praktiken. Eller kontakta oss så tittar vi över och kör en demo.

 NamnStorlek
Vad är JTAG och boundary scan.pdf 1.28 Mb

Ladda hem XJTAG® DFT Assistant. Gratis plugin. Nu också till PADS®.

Med XJTAG® DFT Assistant som är en gratis plugin för Altium Designer® och OrCAD® kan du nu redan på konstruktionsstadiet säkerställa att JTAG-kedjan blir korrekt. Ladda ner den gratis på XJTAGs hemsida.
Ladda hem databladet.