Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Nyheter i SOLIDWORKS PCB 2018 SP3

2018-05-31

IPC Netlist Output

I SOLIDWORKS PCB 2018 SP3 finns numera möjlighet att generera tillverkningsunderlag i IPC2581 format. Det är ett format som distributionsmässigt är väldigt enkelt att hantera och det innehåller betydligt mer information än bara Gerber- och Borrdata. Det används med fördel under hela test- och produktionsprocessen.

Testpoint Report

Det finns två typer av automatiserade tester som kan göras av ett kretskort; test av själva kretskortet utan komponenter och ett test för kretskortet med komponenter, ett s.k ICT (In-Circuit) test. Ett första test av kretskortet verifierar att det finns koppling mellan samtliga noder. ICT är mer en funktionell test som efter montering av komponenter verifierar att de fungerar som de ska. I båda fallen används någon form av test-fixtur och den baseras på den Testpoint Report som kommer ifrån SOLIDWORKS PCB.

Zuken Importer

SOLIDWORKS PCB har nu möjlighet att importera designer ifrån Zuken CR5000. Importfunktionen kräver att filerna i CR5000 sparas som ASCII format. Filtyperna som hanteras är,

.pcf board file= ASCII PCB layout fil med Komponenterplacering, footprints, layer stackup m.m.

.ftf  library file = Footprints i ASCII format.

.eds schematic file = Elektriskt schema i ASCII format.