Nyheter

Allting är föränderligt. Hela tiden förändras saker och nya händelser leder utvecklingen framåt. Här kan du läsa nyheter från vår värld.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.


Origami i 3D med Altium Designer


Med Altium Designer kan man hantera alla parametrar för en flex-rigid konstruktion i en och samma miljö. Detta berättar Robert Huxel mer om, i en artikel författad i Elektroniktidningens serie Technical Papers. 

 

Överhuvudtaget har Altiums 3D funktioner möjliggjort att mekanik och elektronikavdelningarna helt plötsligt kan samarbeta på ett helt nytt sätt.

I Altium kan t.ex. den mekaniska inneslutningen läsas in i 3D och utformningen av kretskortet görs direkt i den mekaniska miljö det ska sitta i.

Från Altium Designer kan kretskortet exporteras i 3D så man på mekanikavdelningen i sin tur kan kontrollera att det blir som de specificerat. Man kan t.o.m. skriva ut sitt kretskort på en enkel 3D skrivare och kan därmed få en fysisk mekanisk prototyp av sitt monterade kort innan någon ens funderat på att beställa eller montera några PCB. Då kan man redan i detta läget kontrolla hur kortet går att hantera när det ska monteras. Möjligheterna är oändliga. 

 

 
Tidigare nyheter


Dagen i historia
1788 - South Carolina blir den 8:e delstaten att ingå i den amerikanska unionen.
CMS & och webbhotell från Webzoo AB