Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Tester och certifieringar

Ingen produkt är färdig och får sättas på marknaden förrän både interna och externa tester är klara. Det finns en uppsjö av olika certifieringar som ska hanteras. CE är alltid ett måste för EU men det finns många fler som UL, FCC som beroende på produkt och funktion måste uppfyllas.

Att behöva göra externa tester i labb kan kännas som en tung börda och kostnad men rätt använt är det också ett kvitto på att man konstuerat något som är tillförlitlig och fungerar för den användare och i den miljö det är tänkt.

Ibland kan man göra en tester som sedan resulterar i en självcertifiering medan man för mer kritiska produkter är hänvisad till att använda externa labb och rådgivning från testinstitut.
Oavsett vilket, medför det ofta risker och onödiga kostnader för omtester genom att bara skicka iväg utrustningen för test och hoppas på ett lyckat resultat. En bra EMC mätning, som man själv dessutom har stor nytta av för framtida projekt, är att vara på plats och och följa mätningarna samt direkt kunna göra mindre ändringar om så behövs.
Triacon har deltagit i många sådana här mätningar genom åren och har aktivt bidragit till att produkter inte bara passerat testerna och fått godkännande utan också med marginal.